Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kaczki Magdy Gessler jest bardzo esencjonalny i aromatyczny. Kluczem do sukcesu jest użycie odpowiednich kawałków mięsa – ze skórką i tłuszczem. Ziołowego posmaku nadaje lubczyk i natka pietruszki, z którymi rosół gotuje się prawie przez 2 godziny albo i jeszcze dłużej. Goździki, choć są w tej zupie nieoczywiste, idealnie komponują się i podkreślają smak kaczki. Z pewnością jest to zupa, która może stanowić ciekawą alternatywę niedzielnego pierwszego dania.
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 153
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1054
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 353
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 153
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1054
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 353
Składniki
Mięso opłucz i przełóż go dużego garnka. Warzywa umyj i obierz. Cebulę opal nad palnikiem. Marchewkę, seler i pietruszkę podziel na mniejsze kawałki. Wrzuć je razem z cebulą do mięsa. Lubczyk i natkę pietruszki włóż w całości, związane sznurkiem lub w specjalnej gazie do gotowania. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i goździki.
Gotuj rosół przez co najmniej 1,5 godziny na bardzo małym ogniu. Następnie bulion przecedź przez sitko i przelej go do głębokich talerzy. Rosół z kaczki Magdy Gessler podawaj z dodatkiem ulubionego makaronu, kawałka ugotowanego mięsa z kaczki i plasterkami marchewki.
Przepisy Zupy
Zupy
Kapuśniak do ziemniaków
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Kapuśniak do ziemniaków
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak moc...
Odsłon: 42
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 55