Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od znajomych rolników na targu kupiłem kaczkę. Taką prawdziwą, z podwórka. Żaden brojler z hodowli, normalna, chodząca i pływająca kaczuszka, karmiona zbożem. Dzisiaj to prawie jak dziczyzna. Kaczka, jak kaczka, ale na rosołek zostało.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Z kaczki odetnij skrzydła i szyję, wyjmij podroby (oprócz wątróbki - potrzebna będzie do farszu). Wszystko umyj dokładnie i zalej w garnku zimną wodą. Gotuj ok. 30 - 40 minut.
Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, gotuj następne pól godziny. Dodaj przyprawy. Gotuj jeszcze ok. godziny, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przecedź rosół do innego garnka. Przygotuj lane ciasto - w kubku rozmieszaj jajko z mąką i odrobiną soli. Zagotuj rosół i wlewaj do niego ciasto przez widelec, tak, aby powstały drobne kluseczki. Wymieszaj, zagotuj i podawaj posypany posiekaną natka pietruszki.