Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od znajomych rolników na targu kupiłem kaczkę. Taką prawdziwą, z podwórka. Żaden brojler z hodowli, normalna, chodząca i pływająca kaczuszka, karmiona zbożem. Dzisiaj to prawie jak dziczyzna. Kaczka, jak kaczka, ale na rosołek zostało.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10593
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2349
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10593
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2349
Składniki
Z kaczki odetnij skrzydła i szyję, wyjmij podroby (oprócz wątróbki - potrzebna będzie do farszu). Wszystko umyj dokładnie i zalej w garnku zimną wodą. Gotuj ok. 30 - 40 minut.
Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, gotuj następne pól godziny. Dodaj przyprawy. Gotuj jeszcze ok. godziny, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przecedź rosół do innego garnka. Przygotuj lane ciasto - w kubku rozmieszaj jajko z mąką i odrobiną soli. Zagotuj rosół i wlewaj do niego ciasto przez widelec, tak, aby powstały drobne kluseczki. Wymieszaj, zagotuj i podawaj posypany posiekaną natka pietruszki.