Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od znajomych rolników na targu kupiłem kaczkę. Taką prawdziwą, z podwórka. Żaden brojler z hodowli, normalna, chodząca i pływająca kaczuszka, karmiona zbożem. Dzisiaj to prawie jak dziczyzna. Kaczka, jak kaczka, ale na rosołek zostało.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Składniki
Z kaczki odetnij skrzydła i szyję, wyjmij podroby (oprócz wątróbki - potrzebna będzie do farszu). Wszystko umyj dokładnie i zalej w garnku zimną wodą. Gotuj ok. 30 - 40 minut.
Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, gotuj następne pól godziny. Dodaj przyprawy. Gotuj jeszcze ok. godziny, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przecedź rosół do innego garnka. Przygotuj lane ciasto - w kubku rozmieszaj jajko z mąką i odrobiną soli. Zagotuj rosół i wlewaj do niego ciasto przez widelec, tak, aby powstały drobne kluseczki. Wymieszaj, zagotuj i podawaj posypany posiekaną natka pietruszki.