Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja naszej najbardziej klasycznej zupy podanej z oryginalnymi kluseczkami z masy jajecznej. :) Zapraszam do skosztowania.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327953
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327953
Składniki
1. Mięso umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Dorzucić przyprawy. 2. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa. Gotować przez ok 3 godzin, żeby zrobił się intensywny wywar. 3. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. 4. Zupę przelać przez sito do innego garnka. 5. Mięso obskubać, warzywa pokroić lub zetrzeć. Dodać do zupy.
kluseczki: 1. Zagotować wodę w małym garnku. 2. Jajka rozmącić z mlekiem i gałką muszkatołową. 3. Wysmarować naczynie do którego przelejemy masę jajeczną. Może to być plastikowe pudełko lub szklanki. 4. Rozlać masę do naczynia i wstawić je do gorącej wody do garnka. Uważać, żeby do naczynia nie dostała się wodą. 5. Gotować ok pół godziny do ścięcia się jajek. 6. Wyjąć masę z naczynia i wykroić z niej kluseczki. Połączyć na talerzu zupę z kluseczkami. Smacznego! :)