Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja naszej najbardziej klasycznej zupy podanej z oryginalnymi kluseczkami z masy jajecznej. :) Zapraszam do skosztowania.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 252
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 741
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21844
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 252
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 741
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21844
Składniki
1. Mięso umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Dorzucić przyprawy. 2. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa. Gotować przez ok 3 godzin, żeby zrobił się intensywny wywar. 3. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. 4. Zupę przelać przez sito do innego garnka. 5. Mięso obskubać, warzywa pokroić lub zetrzeć. Dodać do zupy.
kluseczki: 1. Zagotować wodę w małym garnku. 2. Jajka rozmącić z mlekiem i gałką muszkatołową. 3. Wysmarować naczynie do którego przelejemy masę jajeczną. Może to być plastikowe pudełko lub szklanki. 4. Rozlać masę do naczynia i wstawić je do gorącej wody do garnka. Uważać, żeby do naczynia nie dostała się wodą. 5. Gotować ok pół godziny do ścięcia się jajek. 6. Wyjąć masę z naczynia i wykroić z niej kluseczki. Połączyć na talerzu zupę z kluseczkami. Smacznego! :)