Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja naszej najbardziej klasycznej zupy podanej z oryginalnymi kluseczkami z masy jajecznej. :) Zapraszam do skosztowania.
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 63
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 63
Składniki
1. Mięso umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Dorzucić przyprawy. 2. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa. Gotować przez ok 3 godzin, żeby zrobił się intensywny wywar. 3. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. 4. Zupę przelać przez sito do innego garnka. 5. Mięso obskubać, warzywa pokroić lub zetrzeć. Dodać do zupy.
kluseczki: 1. Zagotować wodę w małym garnku. 2. Jajka rozmącić z mlekiem i gałką muszkatołową. 3. Wysmarować naczynie do którego przelejemy masę jajeczną. Może to być plastikowe pudełko lub szklanki. 4. Rozlać masę do naczynia i wstawić je do gorącej wody do garnka. Uważać, żeby do naczynia nie dostała się wodą. 5. Gotować ok pół godziny do ścięcia się jajek. 6. Wyjąć masę z naczynia i wykroić z niej kluseczki. Połączyć na talerzu zupę z kluseczkami. Smacznego! :)