Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja naszej najbardziej klasycznej zupy podanej z oryginalnymi kluseczkami z masy jajecznej. :) Zapraszam do skosztowania.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
1. Mięso umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Dorzucić przyprawy. 2. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa. Gotować przez ok 3 godzin, żeby zrobił się intensywny wywar. 3. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. 4. Zupę przelać przez sito do innego garnka. 5. Mięso obskubać, warzywa pokroić lub zetrzeć. Dodać do zupy.
kluseczki: 1. Zagotować wodę w małym garnku. 2. Jajka rozmącić z mlekiem i gałką muszkatołową. 3. Wysmarować naczynie do którego przelejemy masę jajeczną. Może to być plastikowe pudełko lub szklanki. 4. Rozlać masę do naczynia i wstawić je do gorącej wody do garnka. Uważać, żeby do naczynia nie dostała się wodą. 5. Gotować ok pół godziny do ścięcia się jajek. 6. Wyjąć masę z naczynia i wykroić z niej kluseczki. Połączyć na talerzu zupę z kluseczkami. Smacznego! :)