Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja naszej najbardziej klasycznej zupy podanej z oryginalnymi kluseczkami z masy jajecznej. :) Zapraszam do skosztowania.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
1. Mięso umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Dorzucić przyprawy. 2. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa. Gotować przez ok 3 godzin, żeby zrobił się intensywny wywar. 3. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. 4. Zupę przelać przez sito do innego garnka. 5. Mięso obskubać, warzywa pokroić lub zetrzeć. Dodać do zupy.
kluseczki: 1. Zagotować wodę w małym garnku. 2. Jajka rozmącić z mlekiem i gałką muszkatołową. 3. Wysmarować naczynie do którego przelejemy masę jajeczną. Może to być plastikowe pudełko lub szklanki. 4. Rozlać masę do naczynia i wstawić je do gorącej wody do garnka. Uważać, żeby do naczynia nie dostała się wodą. 5. Gotować ok pół godziny do ścięcia się jajek. 6. Wyjąć masę z naczynia i wykroić z niej kluseczki. Połączyć na talerzu zupę z kluseczkami. Smacznego! :)