Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kury z dużą ilością warzyw.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 959
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 959
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4046
Składniki
Wymytą, oczyszczoną połowę kury wkładamy do garnka. Seler, pietruszkę i marchew obieramy ze skórki, myjemy, wkładamy do garnka. Nać selera, lubczyk, por płuczemy i też wkładamy do garnka. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy, dodajemy 1 łyżeczkę soli i na wolnym ogniu niech sobie pyrka z 2-3 godziny. Pół godziny przed zakończeniem gotowania dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą. W między czasie gotujemy kluski szpecle lub inny ulubiony makaron.
Ugotowany rosół podajemy z kluskami szpecle lub innym makaronem, mięsem z kury i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!!