Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z lanymi kluskami to świetna propozycja na zupę obiadową. Lekka, z dużą ilością warzyw. Polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki; Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Smacznego ;)