Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z lanymi kluskami to świetna propozycja na zupę obiadową. Lekka, z dużą ilością warzyw. Polecam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Składniki
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki; Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Smacznego ;)