Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z lanymi kluskami to świetna propozycja na zupę obiadową. Lekka, z dużą ilością warzyw. Polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Składniki
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki; Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Smacznego ;)