Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z lanymi kluskami to świetna propozycja na zupę obiadową. Lekka, z dużą ilością warzyw. Polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2732
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2732
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
Składniki
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki; Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Smacznego ;)