Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi rosół taki z kilku rodzaju mięs i każda z nas inaczej rosół gotuje, ale jakby nie gotować zawsze smakuje dobrze i smacznie. Podaję przepis na prosty ,smaczny rosół z makaronem. Polecam
garnek, łyżka, nóż, obieraczka,
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 31
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 122
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 31
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 122
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, zalać wodą i wstawić do gotowania, ( wody tyle aby mięso było zakryte ). Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień gazu tak by rosół tylko sobie pyrkał czyli wolno się gotował. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać , opłukać dodać do rosołu. Posolić trochę do smaku i dalej gotować na małym ogniu. Cebulę obrać opalić palnikiem lub nad ogniem i dodać do rosołu. Całość gotować około 2 - 2,5 godziny, po czym mięso wyjąć , rosół przecedzić, doprawić do smaku pieprzem , solą oraz przyprawą Kucharek do smaku. Marchewkę rozgnieść widelcem w miseczce. Podawać z ugotowanym makaronem , z dodatkiem marchewki i kawałków mięsa. Oprószyć posiekanym koperkiem lub posikaną natką pietruszki. Smacznego.
Rosół podczas gotowania.
Rosół gotowy do podania.