Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Składniki
Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.
Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka. Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza. Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.
Smacznego :)