Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2755
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6829
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2755
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6829
Składniki
Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.
Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka. Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza. Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.
Smacznego :)