Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 87
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 52
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 89
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 45
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 243
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 87
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 52
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 89
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 45
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 243
Składniki
Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.
Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka. Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza. Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.
Smacznego :)