Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z perlicy

Rosół z perlicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 709 Ocena: 14624

Dodano:

Odsłon: 136

Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.
Reklama
Reklama
Rosół z perlicy

Przygotowanie

  1. Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.

  2. Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka.
    Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza.
    Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń