Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny i delikatny! Sekretem wydobycia najlepszego smaku jest nie dodawanie wszystkich warzyw bulionowych.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Składniki
Z perlicy odcięłam całe udka i piersi, każda ze skrzydełkiem. Do garnka dałam korpus, i elementy, cebulę z goździkami, pęczek natki- część zostawiłam do posypania. Jeszcze lekko rozgniecione czosnki i ziele i liście. Dałam litr wody.
Gotowałam jak zwykłego kurczaka 1 godzinę. Po zagotowaniu wody zdjęłam szumy i całość posoliłam- około 1 płaska łyżka. Dodałam kawałek marchewki do dekoracji talerza. Pod koniec popieprzyłam a po wyłączeniu ognia posypałam resztą posiekanej natki. Podałam z lanymi kluskami.
Smacznego :)