Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 73
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 281
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1032
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 587
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 73
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 281
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1032
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 587
Składniki
Tuszkę perliczki umyć ,przekroić na dwa lub cztery kawałki. Włożyć do garnka, zalać 1,2 litra zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia ,zmniejszyć płomień i gotować ,żeby tylko rosół pykał. Obrać marchewkę ,pietruszkę oraz selera. Umyć włożyć do rosołu razem z liściem laurowym ,zielem angielskim i pieprzem. Cebulę obrać opiec i włożyć do rosołu. Gotować do miękkości perliczki. 15 minut przed końcem gotowania rosół posolić do smaku ,dodać umyty lubczyk. Rosół doprawić do smaku pieprzem. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.