Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo głębszy smak w porównaniu z tradycyjną zupą gotowaną na surowym mięsie. Do jego przygotowania możecie wykorzystać dowolne części kurczaka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Składniki
Mięso myjemy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy odrobiną oleju. Mięso pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 minut.
Warzywa (dwie marchewki, pietruszki, seler, cebulę i pora) myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze części. Przekładamy do osobnego naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na około 50 minut do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Upieczone mięso i warzywa przekładamy do garnka. Wlewamy 2 l wody. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk i natkę pietruszki oraz jedną obraną i pokrojoną w słupki marchewkę . Rosół gotujemy przez około 50 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Gorący rosół podajemy z makaronem i natką pietruszki. Smacznego!