Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół odgrywa tutaj raczej rolę drugorzędną w stosunku do pulpecików, które stanowią główną wkładkę do rosołu. Pomysł na takie podanie powstał, by zadowolić osoby, które twierdzą, że rosół to woda z kluskami, którą na pewno nie da się najeść.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Cebulę obrać, przekroić i opalić nad ogniem. Marchewkę oraz pietruszkę oczyścić i pokroić w kawałki. Warzywa dorzucić do bulionu. Doprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Gotować na wolnym ogniu do czasu, gdy warzywa zmiękną. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Do mielonego mięsa dodać jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. A następnie z masy formować małe klopsiki. Gotowe klopsiki delikatnie wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 -15 minut. Odcedzić i rozłożyć na talerzach. Makaron także ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w posolonej wodzie. Odcedzić i rozłożyć na talerzach. Przygotowany bulion przecedzić i nalać go w talerze.