Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół można zrobić tradycyjnie ale również w trochę inny sposób. Podroby wracają do łask gdyż są wartościowe. Czemu więc nie spróbować takiego rosołu także z ziemniakami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
Solimy 3 litry wody i zagotowujemy. W między czasie płuczemy wszystkie elementy mięsne i odsączamy. Kiedy zagotuję się woda wkładamy mięsa. Podgotowujemy i zmniejszamy ogień aby rosół tzw. "pykał". Po chwili dodajemy wszystkie warzywa bez cebuli. Cebulę nabijamy na widelec i spalamy na czarno nad palnikiem. Po przypaleniu cebuli dodajemy do rosołu. Gotujemy ok. 2,5 - 3 godzin. W między czasie możemy wyjąć mięso drobiowe gdyż się za bardzo rozgotuje. Na zakończenie doprawiamy do smaku solą. W moim przypadku rosół podany jest z młodymi ziemniakami, kawałkiem wołowiny i częścią podrobów oraz marchewką. Warto spróbować jest naprawdę pyszny.