Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół można zrobić tradycyjnie ale również w trochę inny sposób. Podroby wracają do łask gdyż są wartościowe. Czemu więc nie spróbować takiego rosołu także z ziemniakami.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2942
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2942
Składniki
Solimy 3 litry wody i zagotowujemy. W między czasie płuczemy wszystkie elementy mięsne i odsączamy. Kiedy zagotuję się woda wkładamy mięsa. Podgotowujemy i zmniejszamy ogień aby rosół tzw. "pykał". Po chwili dodajemy wszystkie warzywa bez cebuli. Cebulę nabijamy na widelec i spalamy na czarno nad palnikiem. Po przypaleniu cebuli dodajemy do rosołu. Gotujemy ok. 2,5 - 3 godzin. W między czasie możemy wyjąć mięso drobiowe gdyż się za bardzo rozgotuje. Na zakończenie doprawiamy do smaku solą. W moim przypadku rosół podany jest z młodymi ziemniakami, kawałkiem wołowiny i częścią podrobów oraz marchewką. Warto spróbować jest naprawdę pyszny.