Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół można zrobić tradycyjnie ale również w trochę inny sposób. Podroby wracają do łask gdyż są wartościowe. Czemu więc nie spróbować takiego rosołu także z ziemniakami.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1711
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1711
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
Solimy 3 litry wody i zagotowujemy. W między czasie płuczemy wszystkie elementy mięsne i odsączamy. Kiedy zagotuję się woda wkładamy mięsa. Podgotowujemy i zmniejszamy ogień aby rosół tzw. "pykał". Po chwili dodajemy wszystkie warzywa bez cebuli. Cebulę nabijamy na widelec i spalamy na czarno nad palnikiem. Po przypaleniu cebuli dodajemy do rosołu. Gotujemy ok. 2,5 - 3 godzin. W między czasie możemy wyjąć mięso drobiowe gdyż się za bardzo rozgotuje. Na zakończenie doprawiamy do smaku solą. W moim przypadku rosół podany jest z młodymi ziemniakami, kawałkiem wołowiny i częścią podrobów oraz marchewką. Warto spróbować jest naprawdę pyszny.