Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół ze swojskiej kaczki.

Rosół ze swojskiej kaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 531 Ocena: 2934

Dodano:

Odsłon: 115

Po dłuższej nieobecności jestem w końcu z wami, cieszycie się ? Powiem wam tylko że przeprowadziłam się do nowego mieszkania i jestem mega szczęśliwa. Warunki o wiele wiele lepsze niż miałam choć nie będzie już kurek, kaczek, gęsi ponieważ jestem w centrum miasta no cóż z czegoś trzeba zrezygnować aby mieć lepiej i lżej w życiu.

Składniki

  • 1 kg porcji z kaczki (u mnie kuper i szyja),
  • 2 marchewki około 200 g,
  • 3-4 korzenie pietruszki,
  • 2 łyżki liści lubczyk - magii,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 1 średnia cebula,
  • 1-1,5 łyżki przyprawy z solą np. Vegeta.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół ze swojskiej kaczki.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać mięso z kaczki oraz wszystkie warzywa i opaloną na gazie cebulę, Całość od zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby rosół tylko pyrkotał do pełnej miękkości mięsa. na sam koniec gotowania się rosołu dodać drobno pokrojona natkę pietruszki, zagotować i zestawić z ognia.

  2. Rosół podałam z makaronem kukurydzianym,przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Rosołek wyszedł bardzo smaczny.

  3. A w czasie rozpakowywania się w nowym mieszkaniu stało się nieszczęście albo na szczęście, mam silne skręcenie stopy ale będzie dobrze bo musi być dobrze. Pozdrawiam was serdecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń