Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dłuższej nieobecności jestem w końcu z wami, cieszycie się ? Powiem wam tylko że przeprowadziłam się do nowego mieszkania i jestem mega szczęśliwa. Warunki o wiele wiele lepsze niż miałam choć nie będzie już kurek, kaczek, gęsi ponieważ jestem w centrum miasta no cóż z czegoś trzeba zrezygnować aby mieć lepiej i lżej w życiu.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 326
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 108
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 160
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 326
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 108
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 160
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać mięso z kaczki oraz wszystkie warzywa i opaloną na gazie cebulę, Całość od zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby rosół tylko pyrkotał do pełnej miękkości mięsa. na sam koniec gotowania się rosołu dodać drobno pokrojona natkę pietruszki, zagotować i zestawić z ognia.
Rosół podałam z makaronem kukurydzianym,przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Rosołek wyszedł bardzo smaczny.
A w czasie rozpakowywania się w nowym mieszkaniu stało się nieszczęście albo na szczęście, mam silne skręcenie stopy ale będzie dobrze bo musi być dobrze. Pozdrawiam was serdecznie.