Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z ziemniakami. Najlepiej smakuje serwowana z chrupiącymi grzankami i chipsami z boczku. Jest mocno kremowa, a to za sprawą serka topionego. Już jedna miska nasyci Was do pełna.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Na patelni roztop masło. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na złoty kolor. Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do podsmażonej cebuli. Składniki przełóż do garnka i zalej bulionem.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dorzuć do zupy. Wsyp pół łyżeczki soli. Zupę przykryj, gotuj przez około 20 minut (do miękkości).
Do zupy czosnkowej dodaj serek topiony. Wywar dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez koło 3-4 minuty. Następnie wyłącz zupę i zmiksuj ją na gładki krem.
Rozgrzewającą zupę czosnkową podawaj z grzankami i chipsami z boczku.