Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dodatkiem boczku oraz papryczki chili na pewno rozgrzeje każdego zmarzlucha :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Składniki
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy obranego ziemniaka, jak będzie delikatnie miękki - dorzucamy brokuła i gotujemy do uzyskania miękkości. Cebulę kroimy w kostkę, pora w cieniutkie piórka. W osobnym baniaku rozgrzewamy olej, wrzucamy do niego cebulę oraz pora -smażymy do momentu aż zmiękną. następnie dorzucamy ugotowanego brokuła oraz ziemniaka (wcześniej pokrojonego w kostkę). Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą , pieprzem oraz majerankiem , następnie zalewamy wrzącą wodą ( ok 300 ml) i dusimy pod przykryciem ok 7 min. co jakiś czas mieszając. W między czasie rozgrzewamy suchą patelnie i smażymy na niej pokrojony w drobną kosteczkę boczek do momentu aż się zarumieni.
Odkładamy zupkę z ognia. Miksujemy blenderem do uzyskania kremu, dodajemy 2 łyżki śmietanki, kosztujemy i w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Do miseczki wrzucamy garść boczku, wlewamy zupkę i posypujemy drobno posiekaną papryczką chili. Smacznego!:))