Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dodatkiem boczku oraz papryczki chili na pewno rozgrzeje każdego zmarzlucha :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy obranego ziemniaka, jak będzie delikatnie miękki - dorzucamy brokuła i gotujemy do uzyskania miękkości. Cebulę kroimy w kostkę, pora w cieniutkie piórka. W osobnym baniaku rozgrzewamy olej, wrzucamy do niego cebulę oraz pora -smażymy do momentu aż zmiękną. następnie dorzucamy ugotowanego brokuła oraz ziemniaka (wcześniej pokrojonego w kostkę). Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą , pieprzem oraz majerankiem , następnie zalewamy wrzącą wodą ( ok 300 ml) i dusimy pod przykryciem ok 7 min. co jakiś czas mieszając. W między czasie rozgrzewamy suchą patelnie i smażymy na niej pokrojony w drobną kosteczkę boczek do momentu aż się zarumieni.
Odkładamy zupkę z ognia. Miksujemy blenderem do uzyskania kremu, dodajemy 2 łyżki śmietanki, kosztujemy i w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Do miseczki wrzucamy garść boczku, wlewamy zupkę i posypujemy drobno posiekaną papryczką chili. Smacznego!:))