Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni w sam raz na zimowe wieczory.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i myjemy. Wkładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową. I gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na maśle razem z dynią. Dodajemy do zupy. Jeszcze przez chwilę gotujemy
Przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do zupy. Całość miksujemy, Doprawiamy śmietaną. Zupę możemy podać w połówkach dyni.