Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni w sam raz na zimowe wieczory.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i myjemy. Wkładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową. I gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na maśle razem z dynią. Dodajemy do zupy. Jeszcze przez chwilę gotujemy
Przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do zupy. Całość miksujemy, Doprawiamy śmietaną. Zupę możemy podać w połówkach dyni.