Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dyni w sam raz na zimowe wieczory.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i myjemy. Wkładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową. I gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na maśle razem z dynią. Dodajemy do zupy. Jeszcze przez chwilę gotujemy
Przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do zupy. Całość miksujemy, Doprawiamy śmietaną. Zupę możemy podać w połówkach dyni.