Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z kalafiora, gotowa w 25 minut. Fajnym dodatkiem są grzanki z czosnkowej bagietki posypanej żółtym serem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1009
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1061
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1009
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12916
Składniki
W średnim garnku roztapiamy masło,podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy curry; mieszamy a następnie wrzucamy kalafiora podzielonego na małe różyczki. Wlewamy bulion i mleko. Gotujemy zupę na średnim ogniu, aż kalafior będzie miękki – około 15 minut.
Kiedy kalafior jest już miękki, zdejmujemy garnek z gazu i blenderem miksujemy na krem.
Jeśli zupa jest za gęsta można dodać do niej trochę wody. Stawiamy z powrotem na małym gazie i pieprzymy oraz solimy do smaku.