Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z kalafiora, gotowa w 25 minut. Fajnym dodatkiem są grzanki z czosnkowej bagietki posypanej żółtym serem
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 938
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 415
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 268
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 938
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 415
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 268
Składniki
W średnim garnku roztapiamy masło,podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy curry; mieszamy a następnie wrzucamy kalafiora podzielonego na małe różyczki. Wlewamy bulion i mleko. Gotujemy zupę na średnim ogniu, aż kalafior będzie miękki – około 15 minut.
Kiedy kalafior jest już miękki, zdejmujemy garnek z gazu i blenderem miksujemy na krem.
Jeśli zupa jest za gęsta można dodać do niej trochę wody. Stawiamy z powrotem na małym gazie i pieprzymy oraz solimy do smaku.