Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa kukurydziana z pikantną nutką to znakomity pomysł na zimowy obiad. Dodatek płatków chili rozgrzeje, a podsmażony boczek nada intensywnego smaku i chrupkości. Jeśli wolisz bardziej ostre dania, możesz pokroić ostrą paprykę i posypać nią zupę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Składniki
Cebulę pokrój w piórka, ziemniaki w kostkę, a czosnek bardzo drobno posiekaj.
W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę, zeszkli cebulę, po czym wrzuć czosnek i płatki chili. Smaż wszystko jeszcze przez krótką chwilę.
Do podsmażonych warzyw dodaj ziemniaki i kukurydzę. Całość zalej bulionem, wrzuć liście laurowe i gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Boczek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, wyłącz palnik.
Gotową zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z podsmażonym boczkiem i posiekanymi orzechami.