Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa kukurydziana z pikantną nutką to znakomity pomysł na zimowy obiad. Dodatek płatków chili rozgrzeje, a podsmażony boczek nada intensywnego smaku i chrupkości. Jeśli wolisz bardziej ostre dania, możesz pokroić ostrą paprykę i posypać nią zupę.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Składniki
Cebulę pokrój w piórka, ziemniaki w kostkę, a czosnek bardzo drobno posiekaj.
W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę, zeszkli cebulę, po czym wrzuć czosnek i płatki chili. Smaż wszystko jeszcze przez krótką chwilę.
Do podsmażonych warzyw dodaj ziemniaki i kukurydzę. Całość zalej bulionem, wrzuć liście laurowe i gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Boczek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, wyłącz palnik.
Gotową zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z podsmażonym boczkiem i posiekanymi orzechami.