Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa kukurydziana z pikantną nutką to znakomity pomysł na zimowy obiad. Dodatek płatków chili rozgrzeje, a podsmażony boczek nada intensywnego smaku i chrupkości. Jeśli wolisz bardziej ostre dania, możesz pokroić ostrą paprykę i posypać nią zupę.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8613
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327772
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8613
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327772
Składniki
Cebulę pokrój w piórka, ziemniaki w kostkę, a czosnek bardzo drobno posiekaj.
W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę, zeszkli cebulę, po czym wrzuć czosnek i płatki chili. Smaż wszystko jeszcze przez krótką chwilę.
Do podsmażonych warzyw dodaj ziemniaki i kukurydzę. Całość zalej bulionem, wrzuć liście laurowe i gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Boczek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, wyłącz palnik.
Gotową zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z podsmażonym boczkiem i posiekanymi orzechami.