Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zupka na jesienne i zimowe ponure dni.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1323
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1323
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i smażmy na rozgrzanym oleju, przyprawiając solą.
2. Cebulę obieramy i kroimy drobno dodajemy do mięsa
3. Mięso podlewamy wodą oraz dodajemy kostki rosołowe, prużymy. 4. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. 5. Paprykę kroimy w paseczki. 6. Ogórki kroimy w słupki. 7. Pieczarki kroimy i prużymy na patelni.
8. Do garnka przekładamy mięso. 9. Dodajemy ziemniaki. Listek laurowy oraz ziele i gotujemy.
10. Następnie dodajmy groszek, pieczarki, ogórki, paprykę.
11. Doprawiamy papryką wędzoną i chili.
12. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą dobre. 13. Zupę można zagęścić mąką ( ja tak zrobiłam ). 14. Smacznego.