Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i sycąca zupa z leśnych grzybów to kwintesencja jesiennych smaków. Idealnym dodatkiem do niej będą proste grzanki z serem lub groszek ptysiowy.
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 26
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Smaki Grecji!
Odsłon: 118
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 26
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Smaki Grecji!
Odsłon: 118
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni masło, wrzuć na nie cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż. Dorzuć grzyby i smaż jeszcze 5 minut.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Grzyby i cebulę przełóż do garnka, dodaj marchewkę i zalej bulionem. Zupę dopraw pieprzem i solą i gotuj jeszcze 15-20 minut. Dodaj śmietankę, a następnie zmiksuj na gładki krem (odkładając wcześniej nieco grzybów do dekoracji).
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Nałóż na talerze i zalej zupą. Możesz udekorować zieleniną i grzybami.