Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i sycąca zupa z leśnych grzybów to kwintesencja jesiennych smaków. Idealnym dodatkiem do niej będą proste grzanki z serem lub groszek ptysiowy.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 62
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1731
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 62
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1731
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni masło, wrzuć na nie cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż. Dorzuć grzyby i smaż jeszcze 5 minut.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Grzyby i cebulę przełóż do garnka, dodaj marchewkę i zalej bulionem. Zupę dopraw pieprzem i solą i gotuj jeszcze 15-20 minut. Dodaj śmietankę, a następnie zmiksuj na gładki krem (odkładając wcześniej nieco grzybów do dekoracji).
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Nałóż na talerze i zalej zupą. Możesz udekorować zieleniną i grzybami.