Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i sycąca zupa z leśnych grzybów to kwintesencja jesiennych smaków. Idealnym dodatkiem do niej będą proste grzanki z serem lub groszek ptysiowy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4871
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9418
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4871
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9418
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni masło, wrzuć na nie cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż. Dorzuć grzyby i smaż jeszcze 5 minut.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Grzyby i cebulę przełóż do garnka, dodaj marchewkę i zalej bulionem. Zupę dopraw pieprzem i solą i gotuj jeszcze 15-20 minut. Dodaj śmietankę, a następnie zmiksuj na gładki krem (odkładając wcześniej nieco grzybów do dekoracji).
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Nałóż na talerze i zalej zupą. Możesz udekorować zieleniną i grzybami.