Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest taka zupa, którą według powtarzanego sloganu lubią wszyscy... No to z czym tu poszaleć w kulinarnych fantazjach, jeżeli wszyscy to znają i przynajmniej konsumowali, nawet jeżeli sami nie gotują! A jednak udało mi się uzyskać nieco inny wariant tej klasyki kulinarnej, dzięki dodatkowi żółtej pasty curry, której może zbyt pikantny smak przełamałem dodając natkę kolendry. Wierzcie, że ta zupa porządnie rozgrzewa! Ci, którzy nie wierzą, niech sami spróbują ją przyrządzić. Pomysł na nią powstał w listopadzie, miesiącu o krótkich dniach i ponurej pogodzie! Ja życzę smacznego! <WJ>
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1524
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38563
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1310
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1524
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38563
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1310
Składniki
Pomidory kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, pod koniec dodając pastę curry. Zalewamy wrzątkiem ( 1 litr ). Chwilę gotujemy, lekko studzimy i miksujemy. Przygotowany wywar przecieramy przez sito, ponownie podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą. Podajemy z posiekaną natką kolendry i grzankami.