Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 795
Dodano: 11.01.2018
Odsłon: 1266
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
W garnku rozgrzać oliwę, podsmażać kiełbasę i boczek na średnim ogniu około 10 minut, aż będzie skwierczeć. Następnie dodać por, cebulę, marchewkę, czosnek i płatki chili. Smażyć 5-6 minut.
Do garnka nalać bulionu, dodać jarmuż, liście laurowe, ocet jabłkowy i gotować na średnim ogniu przez 45 minut. Doprawić do smaku, zdjąć z ognia i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 11 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Biorę michę i idę porąbać trochę drewna do kominka, choć tak prawdę powiedziawszy zimy nie ma i jest +5C xDPyszna zupa i dwie łapki ode mnie ;) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz