Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa z soczewicą i orientalnymi przyprawami - pożywna, konkretna i mocno rozgrzewająca, idealna na zimowe dni! Jeśli uczestniczycie w Veganuary, czyli wegańskim styczniu, koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29331
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3043
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 741
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29331
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3043
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 741
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy, marchew i pietruszkę trzemy na tarce, na grubych oczkach. Smażymy razem na oleju, aż zmiękną i lekko się zarumienią. Dodajemy pomidory, pokrojone w kostkę papryki, liście kafiru, przyprawy i około 1l wody. Ryż i soczewicę płuczemy. Dodajemy, kiedy zupa zacznie wrzeć. Zmniejszamy ogień i gotujemy razem pod przykryciem aż ryż i soczewica zmięknie, czyli około 20 minut. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Przed podaniem doprawiamy do smaku.