Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa z soczewicą i orientalnymi przyprawami - pożywna, konkretna i mocno rozgrzewająca, idealna na zimowe dni! Jeśli uczestniczycie w Veganuary, czyli wegańskim styczniu, koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy, marchew i pietruszkę trzemy na tarce, na grubych oczkach. Smażymy razem na oleju, aż zmiękną i lekko się zarumienią. Dodajemy pomidory, pokrojone w kostkę papryki, liście kafiru, przyprawy i około 1l wody. Ryż i soczewicę płuczemy. Dodajemy, kiedy zupa zacznie wrzeć. Zmniejszamy ogień i gotujemy razem pod przykryciem aż ryż i soczewica zmięknie, czyli około 20 minut. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Przed podaniem doprawiamy do smaku.