Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z soczewicy z niskim indeksem glikemicznym
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 73
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4193
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8654
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 73
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4193
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8654
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler opłukać, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule razem z czosnkiem podsmażyć na oliwie. Warzywa gotować do miękkości. Podsmażona cebulę z czosnkiem dodać do pozostałych warzyw. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty, doprawiając do smaku przyprawami. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.