Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe dni proponuję szybką, pożywną zupę z czerwonej soczewicy z pysznymi dodatkami - serem feta i prażonym słonecznikiem.
Płuczemy czerwoną, łuskaną soczewicę na sitku.
Obieramy cebulę i czosnek, podsmażamy na oleju do zeszklenia, lekko solimy.Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki. Do garnka wkładamy cebulę, czosnek marchewkę i zalewamy 1, 5 litra wody/bulionu. Dorzucamy listek, ziele angielskie, szczyptę kurkumy. Czekamy aż się woda zagotuje i dorzucamy szklankę przepłukanej czerwonej soczewicy i przecier pomidorowy.
Gotujemy około 10, max.15 minut, żeby soczewica całkowicie się nie rozpadła. Doprawiamy na końcu solą, pieprzem, odrobiną chili.
Podajemy z dodatkiem pokruszonego sera feta, podprażonym słonecznikiem i kolorowym pieprzem. Wspaniale rozgrzewa, wybornie smakuje.
Gdy pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie ta zupka z pewnością poprawi...
Odsłon: 43346
Fakes jest tradycyjną zupą w kuchni greckiej.W Grecji podaje się ją z odrobin...
Odsłon: 8513
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 166
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1045
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3262
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2200
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 166
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1045
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3262
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2200
Składniki
Płuczemy czerwoną, łuskaną soczewicę na sitku. Obieramy cebulę i czosnek, podsmażamy na oleju do zeszklenia, lekko solimy.Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki. Do garnka wkładamy cebulę, czosnek marchewkę i zalewamy 1, 5 litra wody/bulionu. Dorzucamy listek, ziele angielskie, szczyptę kurkumy. Czekamy aż się woda zagotuje i dorzucamy szklankę przepłukanej czerwonej soczewicy i przecier pomidorowy.
Gotujemy około 10, max.15 minut, żeby soczewica całkowicie się nie rozpadła. Doprawiamy na końcu solą, pieprzem, odrobiną chili. Podajemy z dodatkiem pokruszonego sera feta, podprażonym słonecznikiem i kolorowym pieprzem. Wspaniale rozgrzewa, wybornie smakuje.
Przepisy Zupy
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zupy
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z sokiem z buraków.
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami....
Odsłon: 45
Chłodnik litewski
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Odsłon: 157