Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na mroźne dni najlepsza jest gorąca zupka, która nas szybko rozgrzeje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Wszystkie warzywa korzeniowe i boczek kroimy w kosteczkę, pora kriomy w plasterki Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy.
Do dużego robdla dajemy masło i podsmażamy czosnek i cebulkę. Kiedy się zeszklą dodajemy pokrojone warzywa. Wszystko przesmażamy na maśle kilka minut często mieszając. Na patelni wytapiamy boczek i lekko rumienimy. Podsmażony boczek wrzucamy do warzyw zalewamy bulionem. Dodajemy listek laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Gotujemy ok 10 minut. Warzywa powinny zmięknąć.
Brokuł dzielimy na małe kawałki dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Imbir obieramy i ścieramy na tarce lub drobniutko siekamy. Dajemy do zupy resztę przypraw i sól do smaku. Na koniec dajemy rozdrobniony serek kremowy i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy aż ser się rozpuści. Jeśli ktoś chce można dodać jeszcze łyżkę kwaśnej śmietany ale nie jest to konieczne