Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybka i bardzo smaczna zupka krem z cukinii. Moja wybredna 4 latka nigdy na nią nie narzeka. Smacznego
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
pokroić ziemniaki w kostkę zalać bulionem (około 1 l), dodać szczyptę soli i wstawić na gaz
pokroić cukinię ze skórką w kostkę dodać szczyptę soli i smażyć na oleju
gdy cukinia zacznie się przysmazac po puszczeniu wody dać przyprawy i cebulkę pokrojoną w kostkę
czosnek ( ja dałam zblendowany) w sporej ilości około 4/5 ząbków dodajemy na sam koniec i zmniejszamy gaz. smażymy dosłownie minutę żeby czosnek się nie spalił
gdy ziemniaki są na pół twarde wrzucamy naszą cukinię do garnka i gotujemy do miękkości. w międzyczasie wstawiamy grzanki do piekarnika
na koniec blendujemy i ewentualnie dodajemy śmietankę 12 do zup