Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą w mroźne dni zjada się z apetytem.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Żeberka zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować , aż mięso będzie miękkie.
Kapustę pokroić i w osobnym garnku zagotować do miękkości.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pora pokroić w paski. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Wszystkie warzywa dodać do wywaru mięsnego i gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać kapustę kiszoną i króciutko gotować. Dodać sól i pieprz do smaku.
Słoninę pokroić w kosteczkę , podsmażyć na patelni. Do zrumienionej słoniny wsypać mąkę i energicznie mieszać, aby nie powstały grudki. Zasmażkę wlać do zupy, zamieszać, chwilę gotować.Wsypać sporo majeranku. Gotową zupę podawać z pieczywem. SMACZNEGO!