Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą w mroźne dni zjada się z apetytem.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Żeberka zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować , aż mięso będzie miękkie.
Kapustę pokroić i w osobnym garnku zagotować do miękkości.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pora pokroić w paski. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Wszystkie warzywa dodać do wywaru mięsnego i gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać kapustę kiszoną i króciutko gotować. Dodać sól i pieprz do smaku.
Słoninę pokroić w kosteczkę , podsmażyć na patelni. Do zrumienionej słoniny wsypać mąkę i energicznie mieszać, aby nie powstały grudki. Zasmażkę wlać do zupy, zamieszać, chwilę gotować.Wsypać sporo majeranku. Gotową zupę podawać z pieczywem. SMACZNEGO!