Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienne chłodne dni świetnie sprawdzi się rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki. Pyszny, aromatyczny, o cudownym kolorze, … no cóż mogłabym wyliczać tak długo. Najlepiej jak sami go spróbujecie ;)
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3159
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3159
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Składniki
Najpierw dynię dzielimy na pół i usuwamy pestki. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki (wraz ze skórką). Paprykę dzielimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Pokrojoną dynię i paprykę układamy na blaszce do pieczenia skrapiamy olejem/oliwą. Paprykę układamy skórą do góry. Warzywa wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godzinę w 180°.
Następnie obieramy warzywa ze skóry. Wrzucamy je do blendera wraz z ugotowanymi ziemniakami i miksujemy na gładką masę.
Zupę przelewamy do garnka, dodajemy bulion (jeśli wolicie bardziej rzadki krem dodajecie go więcej), chili i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dodajemy masło, śmietankę i dokładnie mieszamy.
W między czasie na suchej patelni podprażamy pestki dyni i przygotowujemy grzanki. Zupę podajemy gorącą z pestkami dyni i grzankami. Smacznego ;)