Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48879

Dodano:

Odsłon: 6351

Niestety, pogoda nas nie rozpieszcza…panuje przeziębienie, więc trzeba czymś się wspomóc. Gęsinę mieliśmy upieczoną, więc nic prostszego niż zrobić kolejny fusion. Zamiast pak choi, użyliśmy sałaty lodowej. Lubimy wykorzystywać to, co aktualnie mamy pod ręką. Zupa wyszła mega pyszna, pełna smaku i cudownego aromatu. Świeży imbir cudownie rozgrzewa. Polecamy właśnie teraz.

Składniki

  • 300-350 g pieczonego mięsa gęsiego
  • 5-6 cm korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 łyżeczka przyprawy orientalnej 5 smaków
  • 1,5 l wrzątku
  • 200 g makaronu udon
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w paski.
    Imbir i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy sos, mięso, pokrojone jarzyny (najlepiej w kostkę, wtedy szybciej się ugotują), przyprawę, chwilę smażymy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości warzyw.
    Na koniec do zupy wrzucamy makaron i posiekaną sałatę (niezbyt cienko, bo nam się rozgotuje), gotujemy 5 min.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 17 listopada 2017 Prosty przykład, jak z igły zrobić widły. Kto takie zdjęcia robi? Ja. Dlaczego? Bo tak. Jak dzieciom trzeba tłumaczyć? Czy napisałem, że to rosół na przyjęcia, na wesela, aby się nie poplamić? Czy raczej "na chorobę"? Wtedy nikt nie patrzy na plamy. No ale co tam, trzeba pocisnąć z lewego nicku i napisać...jak ktoś preferuje wermiszel, droga wolna, szkoda tylko że tak wiele słów, tak mało widać na profilach.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 17 listopada 2017 Smak na pewno rewelacyjny, ale rosół z takim makaronem to niezawodny sposób na tłuste plamy na dekoltach :) Preferuję wermiszel, zwłaszcza na przyjęciach (weselnych też) :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

happycookinglife 17 listopada 2017 kto takie fotki publikuje; masz wrazenie miska z dzdzownicami,! Odpowiedzi: 2 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 15 listopada 2017 Mmmm... Pychoty! Na chłodne dni sprawdzi się idealnie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń