Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od patrzenia na to co dzieje się za oknem jest mi zimno. Mój organizm domaga się ciepłych, rozgrzewających zup. Pokombinowałam, pododawałam i wyszło z tego całkiem (żebym nie powiedziała więcej) dobre danie.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2083
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 638
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2083
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 638
Składniki
Pora kroimy na półplasterki i obsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Selera i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kalafiora dzielimy na różyczki. Seler, pietruszkę i podduszonego pora przekładamy do garnka i zalewamy wodą tylko do wysokości warzyw. Dodajemy zmiażdżony w moździerzu kmin rzymski, troszkę soli i pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy aż warzywa będą prawie miękkie. Dodajemy kalafiora, wlewamy bulion i gotujemy jeszcze przez chwilę. Dodajemy gałkę muszkatołową, tymianek, jogurt maturalny, serek topiony i większą część sera pleśniowego (kawałek odkładamy do dekoracji). Gotujemy 5 min. Zupę zdejmujemy z ognia, usuwamy ziele angielskie i liście laurowe -blindujemy na gładki krem. Zupę podajemy ze smażonymi boczniakami i kawałkami sera blue