Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam przypadkowo w internecie, wypróbowałam i polecam. Zupa jest bardzo smaczna, sycąca i jak znalazł na jesienny obiad.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7604
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2622
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71073
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7604
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2622
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71073
Składniki
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ryżem, tartą bułką i przyprawami, dokładnie wyrobić masę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany lubczyk, wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie warzywa drobno pokroić. W garnku rozgrzać masło, dodać łyżkę papryki w proszku, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone warzywa i dusić pod przykryciem, aż lekko zmiękną. Wlać bulion, dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia.
Do zupy wkładać pulpeciki, gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Na koniec wlać zakwas, doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować.
Zupę podawać z posiekaną zieleniną.