Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam przypadkowo w internecie, wypróbowałam i polecam. Zupa jest bardzo smaczna, sycąca i jak znalazł na jesienny obiad.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Składniki
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, ryżem, tartą bułką i przyprawami, dokładnie wyrobić masę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany lubczyk, wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie warzywa drobno pokroić. W garnku rozgrzać masło, dodać łyżkę papryki w proszku, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone warzywa i dusić pod przykryciem, aż lekko zmiękną. Wlać bulion, dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia.
Do zupy wkładać pulpeciki, gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Na koniec wlać zakwas, doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować.
Zupę podawać z posiekaną zieleniną.