Zupy Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
szczupaka oczyścić,odfiletować,zostawić kregosłup,umyć i odłożyć
marchew,1 cebulę,pora i selera pokroić,wrzucić do garnka,wla,c półtora litra wody,zgotować ,dodać kucharek,liście laurowe ,ziele i kręgosłup ryby,gotować na wolnym ogniu
na patelnię wlać oliwę,dodac posiekaną cebulę,paprykę i pomidory obrane ze skórki,dusić 5 minut
z zupy wyjąć rybie kości,włożyć pokrojone ziemniaki,dodać duszone warzywa,doprawić sokiem z cytryny,ziołami,solą i pieprzem
pod koniec gotowania dodać filety rybne i gotować do miękkości ziemniaków
rybę wyjąć z zupy,odłożyć,zupę doprawić mąką i smietaną,zagotować,wlać do talerzy,włożyć po 3 kawałki ryby,posypać koperkiem i natką
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 14 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
pychota, musze sprobowac15 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia-p 25 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Nigdy nie robiłam zupy rybnej. Chyba spróbuję ugotować. Skorzystam z przepisu, bo brzmi smacznie :)22 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 października 2013Zgłoś do usunięcia
zupa zasługująca na najwyższą ocenę!19 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 31 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Postanowienie noworoczne...przyrządzić taką zupkę :-)25 Kto głosował? | Odpowiedz

Kocie 31 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupa, polecam!!!23 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 08 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Nie mam odwagi spróbować.Ale wygląda smakowicie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Malwa55 08 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygląda ta zupa.24 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 08 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Wspaniała zupa, czytając przepis czułam jej wyborny smak. Pozdrawiam.24 Kto głosował? | Odpowiedz