Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
szczupaka oczyścić,odfiletować,zostawić kregosłup,umyć i odłożyć
marchew,1 cebulę,pora i selera pokroić,wrzucić do garnka,wla,c półtora litra wody,zgotować ,dodać kucharek,liście laurowe ,ziele i kręgosłup ryby,gotować na wolnym ogniu
na patelnię wlać oliwę,dodac posiekaną cebulę,paprykę i pomidory obrane ze skórki,dusić 5 minut
z zupy wyjąć rybie kości,włożyć pokrojone ziemniaki,dodać duszone warzywa,doprawić sokiem z cytryny,ziołami,solą i pieprzem
pod koniec gotowania dodać filety rybne i gotować do miękkości ziemniaków
rybę wyjąć z zupy,odłożyć,zupę doprawić mąką i smietaną,zagotować,wlać do talerzy,włożyć po 3 kawałki ryby,posypać koperkiem i natką