Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem, gdy brakuje mi pomysłu na zupę...kombinuję ;) Otwieram lodówkę, przeglądam zawartość i tworzę...np. zupę gulaszową ze schabem;)
Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodać pokrojone mięso. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dusić przez do miękkości. Białą fasole namoczyć i następnie ugotować z dodatkiem soli. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć na osobnej patelni. Do miękkiego mięsa przelać fasolę razem z wodą, w której się gotowała. Przełożyć usmażone pieczarki, wymieszać.
Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną , dodać do zupy i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć w głębokim tłuszczu.
Zupę podawać z odsączonymi z tłuszczu ziemniakami i chlebem.
Smacznego!
Bardzo smaczna, inna niż wszystkie, ale dla dzieci nie polecam.
Odsłon: 20036
Zupa gulaszowa ugotowana na szynce wieprzowej z warzywami.
Odsłon: 10651
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 73
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 54
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 91
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5755
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 73
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 54
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 91
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5755
Składniki
Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodać pokrojone mięso. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dusić przez do miękkości. Białą fasole namoczyć i następnie ugotować z dodatkiem soli. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć na osobnej patelni. Do miękkiego mięsa przelać fasolę razem z wodą, w której się gotowała. Przełożyć usmażone pieczarki, wymieszać.
Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną , dodać do zupy i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć w głębokim tłuszczu.
Zupę podawać z odsączonymi z tłuszczu ziemniakami i chlebem. Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1689
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2369