Do góry

Zupy Przepis na:

Schabowa zupa gulaszowa

Schabowa zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 468 Ocena: 4837

Dodano:

Odsłon: 1798

Czasem, gdy brakuje mi pomysłu na zupę...kombinuję ;) Otwieram lodówkę, przeglądam zawartość i tworzę...np. zupę gulaszową ze schabem;)

Składniki

  • schab bez kości 450 g Lubię
  • fasola Jaś 2/3 szklanki
  • pieczarki 250 g
  • ziemniaki 4-5 szt
  • cebula 1 szt
  • ziele angielskie 4-5 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól morska 2/3 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
  • majeranek 2/3 łyżeczki
  • śmietana 12% 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodać pokrojone mięso. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dusić przez do miękkości. Białą fasole namoczyć i następnie ugotować z dodatkiem soli. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć na osobnej patelni. Do miękkiego mięsa przelać fasolę razem z wodą, w której się gotowała. Przełożyć usmażone pieczarki, wymieszać.

  2. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną , dodać do zupy i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć w głębokim tłuszczu.

  3. Zupę podawać z odsączonymi z tłuszczu ziemniakami i chlebem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń