Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa z kilku składników, które z pewnością znajdziesz w swojej kuchni. Do przygotowania kremowej kartoflanki niezbędne będą oczywiście ziemniaki, przygotuj również ulubiony żółty ser, czosnek i cebulę. Takie danie najlepiej będzie smakować z serowo-czosnkową grzanką. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22202
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22202
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Składniki
W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili zalej ciepłym wywarem, przykryj go i gotuj do miękkości.
Zupę zmiksuj. Dodaj ser żółty starty na małych oczkach. Wymieszaj. Gdy ser się rozpuści, wlej zahartowaną śmietanę i gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość zmiksuj na gładką masę.
Podawaj z grzankami (pieczywo natrzyj czosnkiem i posyp startym serem). Na talerzu udekoruj zupę natką pietruszki.