Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa z kilku składników, które z pewnością znajdziesz w swojej kuchni. Do przygotowania kremowej kartoflanki niezbędne będą oczywiście ziemniaki, przygotuj również ulubiony żółty ser, czosnek i cebulę. Takie danie najlepiej będzie smakować z serowo-czosnkową grzanką. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili zalej ciepłym wywarem, przykryj go i gotuj do miękkości.
Zupę zmiksuj. Dodaj ser żółty starty na małych oczkach. Wymieszaj. Gdy ser się rozpuści, wlej zahartowaną śmietanę i gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość zmiksuj na gładką masę.
Podawaj z grzankami (pieczywo natrzyj czosnkiem i posyp startym serem). Na talerzu udekoruj zupę natką pietruszki.