Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę bliskiego wschodu nie zaszkodzi ;) Dla nas przepyszna zupa...sami skosztujcie :P
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36650
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3673
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 542
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2923
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36650
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3673
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 542
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2923
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku ,dodajemy posiekaną cebulę i czosnek .marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki ,smażymy do zeszklenia. Pokrojoną w małe kawałki wołowinę dodajemy do cebuli i smażymy jeszcze 10 min. Wlewamy gorącą wodę i pokrojone pomidory (obrane ze skórki) ,zmniejszamy płomień i gotujemy 90 min. Następnie wsypujemy ryż ,gotujemy go al dente ,wrzucamy szpinak i cynamon. Razem gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną natką pietruszki.