Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj, aby nieco przywołać słońce zapraszam na słoneczną zupę, w której głównym składnikiem jest kukurydza konserwowa. Oczywiście jak to u mnie w zupie znalazła się jeszcze spora dawka warzyw i przypraw. To właśnie dzięki przyprawom zupa zyskała mocno aromatycznego charakteru. Słoneczny kolor zupy z pewnością zainteresuję również wasze dzieci. Życzę smacznego :)
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2158
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 810
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2158
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 810
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler obrać, a następnie opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę również obrać i pokroić. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę. Po chwili dodać pokrojoną włoszczyznę i kukurydzę ok. 150 g. (resztę zostawiamy do dekoracji), zalać wodą i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Gdy warzywa są miękkie, zupę zdjąć z ognia i zblendować, w razie potrzeby dolać wody i jeszcze raz doprawić.
Przed podaniem posypać kukurydzą, którą wcześniej zostawiliśmy, dzięki czemu będzie fajnie chrupało.
Smacznego :)