Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie na obiad pożywna i sycąca zupa gulaszowa z ziemniakami. Odrobina cukru i keczupu dodają tej zupce nieco wyrazistości w smaku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa: kroimy je w kostkę, mieszamy z łyżką oliwy, pół łyżeczki chili i łyżką papryki i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Mięso i cebulę smażymy na złoto. Przekładamy następnie do garnka, dodajemy liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, pomidory z puszki,i 2.5. szklanki wody.
Gotujemy wszystko pod przykryciem ok. 30 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki.
Dodajemy keczup, sól, pieprz i cukier do smaku. Gotujemy następnie do czasu, aż mięso i wszystkie warzywa będą miękkie.
Podajemy ze świeżą natką pietruszki.