Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita buraczkowa z podsmażanymi ziemniaczkami
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2081
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 637
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2081
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 637
Składniki
Wszystkie składniki do bulionu wrzucić do garnka, zalać 3 litrami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
Obrać buraczki i pokroić w drobne słupki. Cebulę, czosnek posiekać i podsmażyć na patalni.
Po 1,5 godziny odcedzić bulion od składników. Odłożyć do miseczki grzybki i marchewkę.
Do bulionu wrzucić pokrojone buraczki i gotować przez 40 minut.
Grzybki posiekać, marchewkę pociąć w talarki, natkę pietruszki posiekać i wszystko razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodać do bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżo podsmażonymi pokrojonymi w kostkę ziemniakami.