Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita buraczkowa z podsmażanymi ziemniaczkami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7539
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 31
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7539
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 31
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257533
Składniki
Wszystkie składniki do bulionu wrzucić do garnka, zalać 3 litrami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
Obrać buraczki i pokroić w drobne słupki. Cebulę, czosnek posiekać i podsmażyć na patalni.
Po 1,5 godziny odcedzić bulion od składników. Odłożyć do miseczki grzybki i marchewkę.
Do bulionu wrzucić pokrojone buraczki i gotować przez 40 minut.
Grzybki posiekać, marchewkę pociąć w talarki, natkę pietruszki posiekać i wszystko razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodać do bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżo podsmażonymi pokrojonymi w kostkę ziemniakami.