Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3860
Dodano: 26.03.2012
Odsłon: 12531
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do 3,5 litra wody dodać angielskie ziele, liść laurowy, oraz kminek, zagotować i dorzucić pół kostki wołowej i pół z kurczaka, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę gotować (około 3-5 minut) i dodać mrożonkę „zupy jesiennej”, seler i por drobno pokrojone, włoszczyznę w paskach, brukselki, oraz łyżeczkę cukru, wszystko gotujemy.
Po około 10 minutach dodajemy 2 trójkąciki śmietankowego serka topionego. Gdy warzywa są już miękkie zabielamy rozmieszaną wodą, mąką, maślanką, śmietaną, oraz musztardą. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, oraz magii.
P.S. Zawsze mam zamrożoną drobno krojoną nać selera, bo daje dużo aromatu do zup i gulaszu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

krolkucharzy 06 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Mrożonki, kostki, magii........no dobra, a gdzie jedzenie?0 Kto głosował? | Odpowiedz