Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa, pełna warzyw i łatwa w przygotowaniu
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 151
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3241
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 151
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3241
Składniki
Do 3,5 litra wody dodać angielskie ziele, liść laurowy, oraz kminek, zagotować i dorzucić pół kostki wołowej i pół z kurczaka, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę gotować (około 3-5 minut) i dodać mrożonkę „zupy jesiennej”, seler i por drobno pokrojone, włoszczyznę w paskach, brukselki, oraz łyżeczkę cukru, wszystko gotujemy.
Po około 10 minutach dodajemy 2 trójkąciki śmietankowego serka topionego. Gdy warzywa są już miękkie zabielamy rozmieszaną wodą, mąką, maślanką, śmietaną, oraz musztardą. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, oraz magii.
P.S. Zawsze mam zamrożoną drobno krojoną nać selera, bo daje dużo aromatu do zup i gulaszu.