Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa, pełna warzyw i łatwa w przygotowaniu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Do 3,5 litra wody dodać angielskie ziele, liść laurowy, oraz kminek, zagotować i dorzucić pół kostki wołowej i pół z kurczaka, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę gotować (około 3-5 minut) i dodać mrożonkę „zupy jesiennej”, seler i por drobno pokrojone, włoszczyznę w paskach, brukselki, oraz łyżeczkę cukru, wszystko gotujemy.
Po około 10 minutach dodajemy 2 trójkąciki śmietankowego serka topionego. Gdy warzywa są już miękkie zabielamy rozmieszaną wodą, mąką, maślanką, śmietaną, oraz musztardą. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, oraz magii.
P.S. Zawsze mam zamrożoną drobno krojoną nać selera, bo daje dużo aromatu do zup i gulaszu.