Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa, pełna warzyw i łatwa w przygotowaniu
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24889
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6022
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24889
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6022
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 271
Składniki
Do 3,5 litra wody dodać angielskie ziele, liść laurowy, oraz kminek, zagotować i dorzucić pół kostki wołowej i pół z kurczaka, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę gotować (około 3-5 minut) i dodać mrożonkę „zupy jesiennej”, seler i por drobno pokrojone, włoszczyznę w paskach, brukselki, oraz łyżeczkę cukru, wszystko gotujemy.
Po około 10 minutach dodajemy 2 trójkąciki śmietankowego serka topionego. Gdy warzywa są już miękkie zabielamy rozmieszaną wodą, mąką, maślanką, śmietaną, oraz musztardą. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, oraz magii.
P.S. Zawsze mam zamrożoną drobno krojoną nać selera, bo daje dużo aromatu do zup i gulaszu.