Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupa ;) Danie nie zawiera glutenu ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Kiełbasę pokrój na plasterki, papryki na kawałki, pomidorki na pół. Posiekaj cebulę i czosnek.
W garnku rozgrzej olej., wrzuć kiełbasę, cebulę i czosnek, smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, smaż 2 - 3 minuty. Wsyp ostrą paprykę i soczewicę, dodaj pomidorki, wlej 2 litry wody, zamieszaj i gotuj przez 20 minut. Dopraw wg smaku. W razie potrzeby uzupełnij wodę, gdy soczewica pochłonie jej za dużo.