Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio natknąłem się na przepis Andrzeja Fiedoruka, który napisał Kresowy Tygiel Kulinarny, na intrygującą soljankę z grzybami leśnymi. W ubiegłym roku całą chmarę zamroziłem, więc teraz jest to ulga dla zamrażalnika, no i oczywiście motywacja na kolejne zakupy. No, nic tak nie relaksuje jak szopping, chociażby w spożywczaku...Właściwie, to powinien być taki zawód (nie uzależnienie)...szoppingowiec, szoppineger lub szopper...jak zwał, tak zwał... Ups! Znowu zszedłem z tematu. Jak macie jakieś grzyby skitrane, gdzieś tam na dnie (jak śpiewa Patrycja Markowska) zamrażalnika, to uskutecznijcie szpping kupując produkty z listy poniżej (możecie jeszcze coś przy okazji z promocji wyhaczyć) i gotujcie tę oto bovską zupę o cudownym smaku jesiennego lasu.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 440
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 440
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Składniki
Grzyby rozmrażamy, obsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Razem dusimy kilka minut. Ogórki kroimy tak, jak lubimy, parówki na plasterki. Dodajemy do grzybów razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim i liśćmi. Całość zalewamy bulionem, gotujemy około 20 minut. Śmietanę hartujemy z chochlą gorącej zupy, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.