Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skrócie to zupa pomidorowa z ziemniakami i bazylią. Danie kuchni francuskiej ,charakteryzujące się pełną smaku uzyskaną ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznej ,świeżej bazylii. Zupa w pełni bezmięsna ,prosta w przygotowaniu ,w zasadzie sama się robi.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6279
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6279
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku ,wrzucamy na nią drobno posiekaną cebulę i szklimy. Następnie dodajemy posiekany czosnek ,obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory ,ziemniaki pokrojone w kostkę i połowę posiekanej bazylii. Chwilę razem podsmażamy ,doprawiając do smaku solą i pieprzem. Całość zalewamy wodą ,tyle by pokryła ona warzywa. Doprowadzamy do wrzenia ,zmniejszamy płomień na minimum i gotujemy 1,5 godziny pod przykryciem. Bagietkę kroimy na kromki ,podpiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Grzanki nacieramy czosnkiem ,rozkładamy na talerze i zalewamy przygotowaną zupą. Pozostałą bazylię siekamy (grubo) ,posypujemy talerze.