Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skrócie to zupa pomidorowa z ziemniakami i bazylią. Danie kuchni francuskiej ,charakteryzujące się pełną smaku uzyskaną ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznej ,świeżej bazylii. Zupa w pełni bezmięsna ,prosta w przygotowaniu ,w zasadzie sama się robi.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 804
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 21
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 804
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 21
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku ,wrzucamy na nią drobno posiekaną cebulę i szklimy. Następnie dodajemy posiekany czosnek ,obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory ,ziemniaki pokrojone w kostkę i połowę posiekanej bazylii. Chwilę razem podsmażamy ,doprawiając do smaku solą i pieprzem. Całość zalewamy wodą ,tyle by pokryła ona warzywa. Doprowadzamy do wrzenia ,zmniejszamy płomień na minimum i gotujemy 1,5 godziny pod przykryciem. Bagietkę kroimy na kromki ,podpiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Grzanki nacieramy czosnkiem ,rozkładamy na talerze i zalewamy przygotowaną zupą. Pozostałą bazylię siekamy (grubo) ,posypujemy talerze.