Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skrócie to zupa pomidorowa z ziemniakami i bazylią. Danie kuchni francuskiej ,charakteryzujące się pełną smaku uzyskaną ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznej ,świeżej bazylii. Zupa w pełni bezmięsna ,prosta w przygotowaniu ,w zasadzie sama się robi.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 651
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 31
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 194
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 313
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4606
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 651
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 31
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 194
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 313
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4606
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku ,wrzucamy na nią drobno posiekaną cebulę i szklimy. Następnie dodajemy posiekany czosnek ,obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory ,ziemniaki pokrojone w kostkę i połowę posiekanej bazylii. Chwilę razem podsmażamy ,doprawiając do smaku solą i pieprzem. Całość zalewamy wodą ,tyle by pokryła ona warzywa. Doprowadzamy do wrzenia ,zmniejszamy płomień na minimum i gotujemy 1,5 godziny pod przykryciem. Bagietkę kroimy na kromki ,podpiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Grzanki nacieramy czosnkiem ,rozkładamy na talerze i zalewamy przygotowaną zupą. Pozostałą bazylię siekamy (grubo) ,posypujemy talerze.