Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna nie jest tak popularna jak jarzynowa lub pomidorowa, a szkoda. Ewa Wachowicz przygotowała wyborną zupę z dodatkiem zawojskiego pstrąga, pomidorów bez skóry, oraz drobnego makaronu. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2797
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14523
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 534
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2797
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14523
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.