Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna nie jest tak popularna jak jarzynowa lub pomidorowa, a szkoda. Ewa Wachowicz przygotowała wyborną zupę z dodatkiem zawojskiego pstrąga, pomidorów bez skóry, oraz drobnego makaronu. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 571
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1228
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4888
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 571
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1228
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4888
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.