Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 342
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 342
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy. Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą. Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa. Całość zagotowujemy.