Do góry

Zupy Przepis na:

Strogonow

Strogonow

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3295

Dodano:

Odsłon: 127455

Strogonow

Składniki

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego
  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • pół łyżeczki cukru
  • przyprawa do strogonowa
  • 1,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • papryka ostra
  • sól
  • 1 łyżka mąki
  • jogurt naturalny
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka.
    Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
    Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę.
    Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
    W razie potrzeby podlewamy wodą.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
    Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę
    oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa.
    Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą.
    Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
    Całość zagotowujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń