Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka.
Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę.
Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
W razie potrzeby podlewamy wodą.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę
oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa.
Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą.
Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
Całość zagotowujemy.
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Odsłon: 4717
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 16
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 21
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 16
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 21
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy. Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą. Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa. Całość zagotowujemy.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 160
Krem ze szparagów
Wiosną szparagi często goszczą na naszych stołach. Najczęściej są podawane w...
Odsłon: 811