Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Odsłon: 5058
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11677
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 955
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11677
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 955
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 25
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy 0,5 l wody, dodajemy koncentrat i musztardę. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy. Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy, dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą. Mąkę dodajemy do jogurtu, mieszamy i zagęszczamy strogonowa. Całość zagotowujemy.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupa porowa z mięsem mielonym
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym...
Odsłon: 4021
Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa jest ciekawa kolorystycznie, zielona, orzeźwiająca i bardzo k...
Odsłon: 571