Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zupa fasolowa Ewy Wachowicz sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Przepis pochodzi z 440. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 387
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 379
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 387
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 379
Składniki
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić na sicie, przepłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka. Zalać świeżą wodą, przyprawić majerankiem i ugotować niemalże do miękkości. Dorzucić warzywa starte na grubych oczkach oraz pokrojone w paski suszone śliwki. Przykryć i ugotować.
Cebulę posiekać w drobną kostkę i zrumienić na maśle. Dodać do zupy. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.