Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i aromatyczna zupa koperkowa:) Doskonale zastąpi dwudaniowy obiad:)
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 137
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 137
Składniki
Bulion /może być z kostki lub rosół/ zagotowujemy. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. W tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy mięso mielone. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną oraz czosnkiem granulowanym. Mięso mieszamy dzieląc łopatką na małe kawałki. Gdy mięso lekko się przyrumieni dodajemy je do zupy i nadal gotujemy na małym ogniu. W bulionówce mieszamy mąkę ze śmietaną tak by nie było grudek. Dolewamy ok. 0,5 szklanki gorącej zupy, ponownie dokładnie mieszamy i przelewamy do garnka z zupą. Dodajemy również drobno posiekany koperek,mieszamy, zagotowujemy i możemy podawać.