Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego posiłku na chłodny, zimowy dzień, niż rozgrzewająca, sycąca zupa z klopsikami. Kombinacja przypraw stymuluje termogenezę, czosnek działa antybakteryjne, warzywa są źródłem cennych witamin. Bogaty skład, sprawia, że zupa krzepi i sprawdza się w roli jednogarnkowego obiadu.
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 394
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 205
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 246
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 286
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 394
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 205
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 246
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 286
Składniki
Przygotuj klopsiki do zupy. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekaj drobno cebulę i pietruszkę. Cebulę zeszklij na maśle klarowanym. Połącz w misce mięso, przestudzony ryż, cebulę, jajko, pietruszkę i wszystkie przyprawy. Wymieszaj na jednolitą masę. Uformuj z niej klopsiki. Obsmaż krótko na patelni, na której smażyła się cebula.
Przygotuj składniki na zupę. Zagotuj bulion. Pokrój w kostkę marchewki, seler i cebulę. Posiekaj czosnek. Podsmaż warzywa na patelni po mięsie (czosnek dołóż na koniec). Gdy się zarumienią, dodaj je do gotującego się bulionu. Dodaj także pomidory oregano, wędzoną paprykę i chili. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dopraw zupę solą i pieprzem. Dodaj klopsiki i gotuj jeszcze 5-10 minut. Przed podaniem udekoruj zupę posiekaną natką pietruszki.