Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szampańska zupa z truskawkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowywania: 45 minut.
Pokrojoną w kostkę szalotkę podduś na maśle do miękkości, dodaj do niej część bulionu i szampana. Zagotuj, następnie dolej połowę śmietanki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną cynamonu i znów zagotuj.
Surowe żółtka połącz z resztą śmietanki i rozprowadź gorącym bulionem, wlewając go powoli i mieszając, żeby się nie ścięły. Tak zahartowane żółtka dodaj do odstawionej zupy. Pamiętaj, żeby już jej nie gotować.
Jeśli trzeba ją zagrzać, można to zrobić, jednak tylko do temperatury 55°C (sprawdź termometrem kuchennym). Podawaj szampańską zupę z pokrojonymi na cienkie plasterki truskawkami.Źródło: Twój Styl