Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm jakby wam tu napisać aby zaraz nie było że fuj, że nie dobre. Ale powiem wam szczerze nie lubię zupy szczawiowej z mięsem dlatego podam wam przepis na szybką i bardzo dobrą szczawiową może ktoś skusi się taką ugotować i spróbować, przekonacie się wtedy że bez mięsa jest o wiele smaczniejsza.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, ziela angielskie i liść laurowy oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Całość gotować do miękkości ziemniaków i marchwi, w międzyczasie dodać olej.
Przygotować szczaw i dodać go do gotującej się zupy.Zagotować około 5 minut, następnie doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, dodać cukier.
Gdy już zupa się zagotowała dodać śmietanę i nadal chwilę pogotować, jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnej wystarczy dodać mniej szczawiu.
Zupę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo.