Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna z jajkiem i ziemniakami
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2924
Składniki
Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone ziemniaki i warzywa i przyprawy jak liść i ziele. Gdy zmiękły dodałam słoiczek szczawiu z piwnicy :). Zagotowałam i wyłączyłam gaz.
Zupę zabieliłam łychą zahartowanej śmietany, doprawiłam solą i pieprzem i dodałam koperek. Sól dodana na końcu nie przenika do warzyw. Do każdej porcji zupy wkroiłam jajo, na szóstki. Można też zetrzeć jajo wtedy żółtko dodatkowo "zabieli" zupę. Smacznego:)